Boomverzorging

Bomen en groot groeiende heesters hebben zorg nodig. Zeker als er in een relatief kleine tuin de bomen en struiken te groot worden. Eerst wordt er gekeken wat het feitelijk probleem is, om welk type boom het gaat en hoe we de boom veilig kunnen behandelen.

Als specialist in bomenzorg kunnen we de natuurlijke vorm van uw boom door snoei behouden. Soms kan het nodig zijn dode, schurende of gebroken takken te verwijderen, ook het verwijderen van een codominante top draagt bij aan de natuurlijke uitstraling van de boom. Sommige bomen hebben een grotere ingreep nodig. Boomsoorten die daarvoor geschikt zijn kunnen we door snoei een andere uitstraling geven, bijvoorbeeld leiden tot leiboom of kandelaberen of knotten. Het toppen van volwassen bomen is een zeer slechte snoeimethode die op termijn alleen maar meer kosten met zich meebrengt. Bij een oude volwassen boom is het periodiek uitlichten een veel gebruikte methode. Er kan dan meer licht in de kroon en jonge takken zullen ontstaan vanuit de stam. Zo is er voor elke boomsoort in elke leeftijdscategorie een andere oplossing.

Bomen verwijderen

Soms als een boom ziek is of een gevaar oplevert kan het zijn dat deze verwijderd moet worden. Ook dit kunnen wij voor u doen. We beschikken over speciale klimmaterialen en veiligheidsgordels zodat de klus veilig uitgevoerd kan worden. Op deze manier kunnen we iedere boom in de meest moeilijke situaties of in kleinste ruimtes afbreken en verwijderen. De takken en het hout kunnen door ons worden versnipperd en/of worden afgevoerd. De stronk kan met een stronkenfrees worden uitgefreesd.